Lipblush (SPMU)

WAT IS LIPPIGMENTATIE?

Met de lippigmentatie verbeteren we de natuurlijke lipvorm. Met pigment geven we je lippen meer definitie en verbergen we oneffenheden voor een natuurlijke lip die past bij jouw huidskleur en wensen.

Zijn je lippen asymmetrisch en wil je graag een mooie vorm? Dan is deze techniek geschikt ideaal voor jou. Je kunt kleine lippen optisch voller laten lijken en bleke lippen kunnen we weer een frisse kleur geven. Ook is semipermanente make-up (PMU) een mooie aanvulling voor mensen met lipfillers. Vier weken na het plaatsen van fillers kun je PMU laten uitvoeren en andersom.

SPMU Lipblush

Deze behandeling is geschikt:

 • om een mooiere lipcontour en optisch grotere lippen te krijgen
 • de symmetrie aan te passen
 • om pigmentverlies op de lippen weg te werken
 • donkere lippen op te lichten
 • voor een frisse of sensuele look

Hoe verloopt het genezingsproces van de lippigmentatie?

De lippen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van de lippigmentatie is 60 dagen na de bijwerking zichtbaar.

 • Dag 1-3: zeer donker
 • Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
 • Dag 11-28: géén zichtbare kleur of vorm
 • Dag 29-55: kleur en vorm begint terug te komen
 • Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Waar hou ik rekening mee voor en na de behandeling?

Voor de behandeling:

 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Geen hete drankjes zoals koffie, thee of soep drinken
  Geen bloedverdunners innemen
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Geen vaseline of balsem
 • Niet aanraken
 • Niet sporten

Na de behandeling:

 • Tien dagen geen make-up op de lippen
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Twee weken geen fillers laten toepassen
 • Één week niet zwemmen en geen sauna
Lipblush

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is zeer noodzakelijk. Zonder de bijwerking zal de lippigmentatie maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de lippigmentatie, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor men uiteindelijk natuurlijke lippigmentatie bekomt.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de lippen dan nog niet genezen zullen zijn. Als het niet lukt om voor de bijwerkingsafspraak binnen de 5-8 weken te komen, kun je een afspraak boeken voor de periode van 9-12 weken na de eerste behandeling maar dan betaal je een extra van 50 euro omdat de specialiste meer tijd dan gewoonlijk zal nodig hebben voor de behandeling.

Hoelang gaat lippigmentatie behandeling mee?

De houdbaarheid van de lippigmentatie is twee tot vijf jaar. Het verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad, hebt laten laseren of geen SPF gebruikt.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je fillers hebt?

Het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen maar er zouden minstens vier weken tussen het plaatsen van de fillers en de lippigmentatie behandeling moeten zitten. Ons advies is om eerst de lippigmentatie en de eerste bijwerkingsafspraak te laten doorgaan en dan de fillers te laten toepassen. Fillers kunnen echter de houdbaarheid van de lippigmentatie verkorten.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je koortsblaasjes hebt?

Het is niet mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je koortsblaasjes hebt op het moment van de afspraak. Als je vaker last hebt van koortsblaasjes, adviseren wij om bij je huisarts langs te gaan om medicatie die koortsblaasjes voorkomt te laten voorschrijven. Ook al heb je nooit eerder een koortsblaas gehad, kan de behandeling het virus dat voor koortsblaren zorgt, aanwakkeren.

Is het mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt ( ENLIGHTENMENT ) ?

Het is mogelijk om lippigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt maar omdat we de lippen eerst zullen moeten verhelderen zullen er meerdere behandelingen (minstens 3) nodig zijn. Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een complementaire kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, dit zal verdwijnen na het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur toegepast worden.

HOE ZIET EEN DARK LIP ENLIGHTENMENT BEHANDELING ERUIT?

Tijdens de eerste behandeling focussen wij ons puur op het neutraliseren van de donkere plekken in de lippen. In sommige gevallen zijn het beide lippen, maar in de meeste gevallen gaat het om donkere plekken of is bijvoorbeeld de gehele bovenlip donkerder dan de onderlip. Na de behandeling zul je weggaan met een perzik/oranje gloed, welke binnen 4 weken naar nude/roze zal genezen.

Bij de tweede behandeling kijken we of de neutralisatie van de eerste behandeling voldoende heeft gewerkt. Is dit het geval? Dan kunnen we meteen de uiteindelijke kleur naar jouw wens pigmenteren. Is dit niet het geval, dan zullen we ook tijdens deze behandeling weer de nadruk leggen op het neutraliseren/ ophelderen van de donkere plekken in de lippen.

In bijna alle gevallen is een derde behandeling nodig, omdat het ophelderen van donkere plekken nu eenmaal veel aandacht nodig heeft. Indien we al twee behandeling hebben gebruikt voor het ophelderen, kunnen we tijdens de laatste behandeling kiezen voor onze target kleur, oftewel de kleur naar jouw wensen. 

Na 6-8 weken volgt de nabehandeling waarbij we de lippen perfectioneren en de kleur eventueel intenser kunnen maken. De nabehandeling is onderdeel van de gehele Dark Lip Enlightenment  behandeling en zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. In totaal duurt de nabehandeling 45 minuten.

Kan lippigmentatie bij iedereen toegepast worden?

De lippigmentatie kan niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners of Roaccutane innemen. Daarnaast kan de behandeling niet toegepast worden bij aanwezigheid van een koortsblaasje of een wondje op de dag van de behandeling.

Nieuwsgierig naar Lipblush? Boek dan een afspraak bij Studio Yarah in Assen! Ook nieuwsgierig naar klanten die jou voorgingen? Bekijk dan onze Instagram en volg ons om vervolgens altijd op de hoogte te blijven acties! Bovendien kun je ons ook gerust vragen stellen via DM!

Boek nu Lipblush in Assen

Boek nu eenvoudig online je afspraak bij Studio Yarah in Assen! We zijn gevestigd in het centrum van Assen, in Vanderveen  op de 2e etage. We werken alleen op afspraak! Boek daarom nu nog je afspraak om zeker te zijn van een plekje! Het is niet mogelijk om een afspraak te annuleren. Wanneer je toch verhinderd ben, neem dan 24 uur voor je afspraak contact op met Studio Yarah om je afspraak te verzetten naar een ander moment. Dit is eenmaal mogelijk.